Ας φροντίσουμε!

Τι εφόδια πρέπει να έχει ένας παιδικός σταθμός; Πως η ασφάλεια των παιδιών μέσα σε έναν τέτοιο χώρο μπορεί να εξασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό; Βιώνουμε μια εποχή που πέρα και πάνω από οτιδήποτε προέχει η σωματική και η ψυχική υγεία των παιδιών.

Το λεπτομερές ιατρικό ιστορικό η οικογενειακή κατάσταση και η καθημερινή συμπεριφορά των παιδιών στο χώρο του σταθμού…Βάζουν στο παιγνίδι και άλλες ειδικότητες πέρα από τους εκπαιδευτικούς (και οι νηπιαγωγοί εκπαιδεύουν). Η ιατρική φροντίδα καθώς και η συνεισφορά των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών αυτή την εποχή είναι όχι απλά απαραίτητη αλλά κι επιβεβλημένη.

Βλέπουμε τα κρούσματα παιδικής βίας σε έξαρση…Την ένταξη παιδιών σε "κλειστές ομάδες" προσφορότερη περισσότερο από ποτέ. Το τσούρμο ακολουθεί το βίαιο ηγέτη  που τις περισσότερες φορές είναι παιδί το οποίο είχε πρόβλημα που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ κι από κανένα ειδικό. Γιατί; Υπάρχουν πολλές απόψεις όμως με λίγες κουβέντες όταν αφήνεις την τρίχα να γίνει τριχιά αυτή σε πνίγει.

Η μεγαλύτερη αντίδραση σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα…Σε αυτές τις δυσάρεστες και πιεστικές συνθήκες ζωής είναι να βγάλουμε από τη λαίλαπα της κρίσης τη νέα γενιά.

 Να φροντίσουμε ώστε τη δική μας πίεση να μην την εισπράττουν τα παιδιά κι όταν την εισπράττουν γιατί ίσως ορισμένες οικογένειες πιέζονται πολύ…Η ομπρέλα η οποία θα έχει δημιουργηθεί από τους ειδικούς επιστήμονες να παρεμβαίνει εκεί που πρέπει κι όπως πρέπει.

Σε λίγο ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί.

 Ας φροντίσουμε…Να φροντίσουμε το μέλλον μας!

Γ.Μ

 

 

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj