Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

 

Στην ερώτηση αν η ιστορική μνήμη σε κρατάει η ζωντανό η απάντηση είναι καταφατική. H ζωή μας είναι ένα γράμμα δίχως επίλογο...Συνεχίζεται από γενιά σε γενιά τα ανθρώπινα κουβάρια φεύγουν...Ακολουθούν οι απόγονοι…Η ζωή προχωράει μπροστά ακάθεκτη. Αυτή μαζί με τη δύναμη ή την αδυναμία των ψυχών μας δίνουν τροφή στην ιστορία. Η ζωή γεννά γεγονότα…Τα γεγονότα ακολουθούν μια πορεία ολοκληρώνονται ή μένουν ανολοκλήρωτα και η ιστορία τα καταγράφει.

Στην κοκκινιά του μπλόκου ολοκληρώθηκε ένα έγκλημα έμεινε όμως ανεκπλήρωτος ο δόλος του.

Ας αρχίσουμε λοιπόν απ' την αρχή:

Μετά την οικονομική κρίση και την ύφεση του 1929 άρχισαν να παίρνουν κυρίως σάρκα και οστά οι φασιστικές και ναζιστικές ιδέες…Και να δημιουργούνται φασιστικές οργανώσεις. Στην Ελλάδα η πρώτη που δημιουργήθηκε ήταν η "Εθνική Ένωσις Ελλάς (ΕΕΕ) που δημιουργήθηκε το 1927 στην Θεσσαλονίκη και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης αλλά και στις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις έως το τέλος της Κατοχής το 1944.

Από το περιτύλιγμα και την προπαγάνδα των φασιστών που είχε λαϊκό περιτύλιγμα και βρώμικο περιεχόμενο πλανήθηκαν πολλοί παρασύρθηκαν και φόρεσαν τις στολές τις μπαλάσκες κι έγιναν…Στρατιώτες του…Υπηρέτες του.

…Υποτακτικοί μιας μεγάλης δήθεν ιδέας που ήθελε όμως να ξεχωρίζει τις φιλές σε καθαρές και βρώμικες να διχάζει και να δημιουργεί εχθρούς.

…Η καθαρή φυλή θα έπρεπε να επικρατήσει της βρώμικης με όλα τα μέσα…Με όλους τους τρόπους…Μέσω του πολέμου ή μέσω κάποιων φούρνων των στρατοπέδων συγκέντρωσης όπου στοιβάζονταν οι "βρώμικοι" οι "εχθροί" σαν τα σκουπίδια.

Ο φασισμός λοιπόν με αυτό του το σκληρό πρόσωπο βρήκε αντίσταση από όλους τους πολιτισμένους ανθρώπους.

Βρήκε αντίσταση από τους Έλληνες…

Στο Ρούπελ στη Κρήτη στη Μέση ανατολή στην αντίσταση πάνω στα ελεύθερα βουνά στα ολοκαυτώματα των χωριών και των πόλεων.

Το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων πολέμησαν το φασισμό όμως μια μικρή μειοψηφία συνεργάστηκε μαζί του. Έγινε υπηρέτης του…Φόρεσε τη κουκούλα κι υπόδειξε στους υποψήφιους εκτελεστές μακελάρηδες αυτούς που από το "τσούρμο" θα έστηναν στον τοίχο…Σε έναν από τους χιλιάδες τοίχους που άφησαν με την είσοδο της καυτής σφαίρας του φασίστα την τελευταία τους πνοή παλικάρια έλληνες που ακόμα και μπροστά στο θάνατο δεν άφησαν να τους δέσουν τα μάτια.

Ένας από αυτούς τους χιλιάδες τοίχους ήταν κι η Μάντρα της Κοκκινιάς. Κάθε γράμμα λοιπόν που φεύγει σήμερα από τα ταχυδρομεία της πόλης…Πάνω στο φάκελο του θα έχει την εικόνα που θα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και θα μεταδίδει συνεχώς το μήνυμα

….Με τα όπλα τους εναντίων άοπλων κατάφεραν να μας φονεύσουν…Με την ψυχή το θάρρος και την αυταπάρνηση μας…Δεν τους αφήσαμε να κυριεύσουν τον κόσμο!  

Κάθε Μάντρα αυτής της χώρας σε κάθε πόλη…Πρέπει να μεταδίδει αυτό το μήνυμα! Μπράβο στα Ελληνικά Ταχυδρομεία!

 

Γιώργος Μουταφίδης.

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj