Το μικρό σπίτι στο λιβάδι.

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι…Ένα σπιτάκι στη μέση του δάσους…Ένα κάρο με δυο άλογα…Ο παντοπώλης με τη στριμμένη σύζυγο…Κι ο γιατρός του χωριού. Κι από κει και πέρα η πλοκή!

Ένα παρόμοιο σπιτάκι είναι κι η χώρα μας…Με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της…Με την γραφειοκρατία της…Κι όλους εμάς να παίζουμε το ρόλο της Λόρας και της Μαίρης.

Όσο για τον παντοπώλη με την στριμμένη σύζυγο; Τόσα χρόνια τους βιώνουμε στο "πετσί μας". Μέχρι και σύμβαση κάναμε μαζί τους δηλαδή τι σύμβαση; Συμβάσεις! Για να φορτώσεις το κάρο…Θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις φορολογική ενημερότητα να πληρώσεις τον αλογατά…Να πιστοποιηθείς…Να παστωθείς!

Τέλος πάντων…Κάθε Κυριακή στην εκκλησία ο πάτερ στο κήρυγμα του αναφέρει για την καλοσύνη του ανθρώπου…Την αγάπη…Τη νομοθεσία για την αλλαγή του φύλου..Τις ταυτότητες…Και το συσσίτιο της ενορίας για τους φτωχούς.

Ο Γιατρός…Προσπαθεί να ενημερώσει για την ιλαρά…Για τις συνταγές στους ανασφάλιστους…Και για την παροδική έλλειψη εμβολίων λόγω φόρτου των καλοπροαίρετων φαρμακοβιομηχανιών που...Προσφέρουν θέσεις εργασίας και βοήθεια στην Ελληνική κοινωνία.

Πρωταγωνιστές όλοι εμείς…Χρηματοδότης του σήριαλ η "Μνημόνιο Α.Ε"….Θυγατρική της Ευρωπαϊκής Ένωσης…Μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που αλλιώς την ονειρευτήκαμε κι άλλο δρόμο έχει πάρει!

Χρηματοδοτεί σήριαλ και δημιουργεί πλοκές….Για να μην πω κοινωνικές εμπλοκές!

 

Γιώργος Μουταφίδης.  

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj