Γκουβέρνο κι Αντιγκουβέρνο.

Τα Εξάρχεια οργιάζουν τα λαϊκά δικαστήρια θεριεύουν οι γείτονες μας στ'ανατολικά σύνορα μας…Χορεύουν. Όσο για τις τοπικές κοινωνίες; Άστα να πάνε. Οι δήμοι θα πληρώσουν τις χωματερές…Το κράτος όταν έχει στην τσέπη καβούρια ή έχει μεγαλώσει η μαύρη του…Τρύπα, κόβει από τον δήμαρχο και τον κλητήρα και φουσκώνει τους λογαριασμούς του ρεύματος σε κάνει ενοικιαστή στο ίδιο σου το ιδιόκτητο σπίτι.

…Όσο για την δίκαιη κατανομή των φόρων; Βγαίνει ο Υπουργός και παραδέχεται λέγοντας σου…"Ναι κύριε αργήσαμε ή ολιγωρήσαμε να ανακαλύψουμε τα "αβαβά" λεφτά και βρήκαμε εσένα το "μπρούκλη" να πλερώσεις το μάρμαρο.

Τα χρήματα της αλληλεγγύης τα πληρώνει ο φτωχός στο φτωχό…Έτσι για τον…"Φορτώσει"…Κι αυτό το ονομάζουν κοινωνική πολιτική. Για πόσο διάστημα ο φτωχός ό θα μπορεί να πληρώνει το φτωχό στην τελική ;

Θα γίνουν όλοι φτωχότεροι ακόμα κι απ' την ίδια τη φτώχεια!

κάποτε δούλευε και κανένα σφυρί…Έβγαινε και κανένα μερεμέτι που από τις απολαβές του χτιζόταν και κανένας όροφος και εργάζονταν μέχρι την αποπεράτωση του ένας "σκασμός'' επαγγέλματα.

Σήμερα…Ούτε σφυρί δουλεύει και ο σκασμός επαγγέλματα έσκασε και πλάνταξε!

Κυβέρνηση κι Αντιπολίτευση…Μιλούν για το αύριο αυτής της χώρας...Και νιώθεις σαν να ακούς το τραγούδι "τσιγγάνα ρίξε τα χαρτιά"…

Σήμερα γκουβέρνο κι αντιγκουβέρνο τι κάνουμε; Πως πληρώνουμε; Πως ζούμε; Πως "καθαρίζουμε τις υποχρεώσεις των παιδιών μας;"

Αλλά και πάλι…Το τραγούδι " Θα σαλτάρω..Θα σαλτάρω…Τη ρεζέρβα να τους πάρω"…Μου ήρθε στο νου…Σταματάω εδώ…Κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε!

 

Γιώργος Μουταφίδης

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj