Έτσι μας χρυσώνουν το χάπι.

Πόσες αλήθειες χωρούν μέσα σ' ένα ψέμα; Είναι γνωστό ότι τους καλλιεργημένους ανθρώπους η προπαγάνδα δεν μπορεί να τους κυριεύσει μήτε με λόγο συνθηματικό μήτε με λόγο επιφανειακό. Πρέπει να επιχειρηματολογήσει κατά κάποιο τρόπο…Να βρει αλήθειες και να τις κουλαντρίσει να τις ενώσει προκειμένου η ψευτιά να φαίνεται αληθινή και πειστική.

Για παράδειγμα…

Πάταξη της φοροδιαφυγής…Πως μπορείς να πείσεις έναν πτυχιούχο έναν μεταπτυχιακό φοιτητή ότι ο καθένας από δω και πέρα πληρώνει φόρους που αναλογούν στο βαλάντιο του; Γράφεις ότι δημιουργείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες…Κάνεις διασταυρώσεις υψηλού επιπέδου…Ελέγχους πόθεν έσχες (κι όχι πόθεν αίσχος). Και βέβαια το γαρνίρεις και με μια σάλτσα χρονικού ορίζοντα…Γράφοντας ή λέγοντας πως σε τέσσερα χρόνια δεν θα υπάρχει "λαμόγιο" που να ιδιοποιείται παράνομα για δικό του όφελος το δημόσιο χρήμα.

Αλήθεια…Ακούσαμε ποτέ κάποιον αρμόδιο να μας λέει ότι ο νόμος η μεταρρύθμιση η αλλαγή σε κάποιες διοικητικές παραμέτρους είναι τόσο καλά δουλεμένη και ότι έχει γίνει τόσο προσεκτική μελέτη ώστε από την εφαρμογή της και μετά να μη χρειάζεται ξανά μανά ουσιαστικές επιδιορθώσεις, ανακατασκευές, μπαλώματα,διαβόλους και τριβόλους;

Ορισμένες φορές μάλιστα οι διάβολοι κι οι τρίβολοι κόστισαν στον "γκρηκ κορόιδο" περισσότερο κι από την κατασκευή…Καλατράβα..Καροτσέρι τράβα…κ.τ.λ

Για παράδειγμα…Το κτήριο του Κεράνη…Ένα στολίδι που θα μπορούσε να αναπτύξει τριγύρω του μια ολόκληρη περιοχή…Και που μηνιαία το κράτος ξοδεύει ένα σκασμό χρήματα παρμένα από τα  επαναλαμβάνω "γκρηκ κορόιδα" μένει άδειο διότι δεν εξυπηρετεί ορισμένους ορισμένες ορισμένα…"ντερβίσια".

Κι όμως υπάρχει η άλλη Ελλάδα…Έτσι μας χρυσώνουν το χάπι…Ένα χάπι βραδείας αποδέσμευσης. Η "κοτσάνα" απελευθερώνεται αργά και σταθερά..Με την μορφή ηχητικών και γραπτών και τηλεοπτικών μηνυμάτων και τώρα μέσω ηλεκτρονικού διαδικτυακού ιστοσελιδοπολέμου.

Γιώργος Μουταφίδης

 

 Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj