2017τέλος...

  • Εκτύπωση

Το 2017 ρίχνει τίτλους τέλους. Και το 2016 όμως 31 Δεκεμβρίου το ίδιο έγινε…Όπως και το  2015 πάντα ένας χρόνος φεύγει κι ένας έρχεται.

.."φύγε συ έλα συ" με λίγα λόγια! Όσο για το γέρε χρόνε φύγε τώρα έρχεται ο νέος με τα δώρα;

Δώρο και δόσεις δίχως έγκριση από τους θεσμούς συνιστούσε κυβερνητική αυθαιρεσία και ύστερα στην αξιολόγηση σου …."Νταμντιριντίμ…Τυρόπιτες…Νταμντριριντίμ ζεστές"!

Οπότε το ένας μπαίνει κι ένας βγαίνει το οποίο βαφτίζουμε πρωτοχρονιά εμείς οι ενήλικες…Εμείς οι τυχεροί που βιώσαμε την καραπτώχευση της χώρας  που ευγενικά μας την σερβίρισαν σε ένα πιάτο με σος "λεφτά υπάρχουν" σε σεντούκια και μαξιλαροθήκες … Εμείς της γενιάς του "δεν πληρώνω" του " έξω απ' το μνημόνιο" του "βγαίνουμε απ' το τούνελ αλά δεξιά με πρώτη φορά αριστερά"…..

Τα παιδιά  κι η νέα γενιά δεν φταίνε σε τίποτα όμως!

Εμείς ήμασταν άξιοι της ψήφου και της νοοτροπίας που αφήσαμε να μας περάσουν οι πολιτικάντηδες του σε "διορίζω" για να σ' έχω….Ξενιτέψαμε μια γενιά νέων στην αλλοδαπή πάλι!

Ναι πάλι!

 Δεν είναι πρώτη φορά… Μετά τα ορυχεία του Βελγίου και τα εργοστάσια της Γερμανίας…Τα ερευνητικά  εργαστήρια Πανεπιστημίων με κεφάλια που μορφώθηκαν με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη και εργάζονται  για να γεμίσουν με πλούτο άλλες χώρες….

Ολοκληρωτική κατάντια…Δεν πουλήσαμε μόνο τον Ελληνικό Χρυσό ξεπουλήσαμε και τα ελληνικά χρυσά μυαλά που σπουδάσαμε εμείς με τη δωρεάν παιδεία!

Αυτά τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν...Να αντιστραφούν…Να μπουν στο νεκροταφείο της ιστορίας εκεί που θάβονται τα "άσχημα παρελθόντα".

Η πρωτοχρονιά για τη χώρα μας δεν είναι η πρώτη του 2018 αλλά ο απεγκλωβισμός από την εξάρτηση!

Γιώργος Μουταφίδης.