Της πόλης το άλσος.

  • Εκτύπωση

Η ποιότητα ζωής και ποσότητα είναι μεγέθη όχι ευθέως ανάλογα. Σήμερα ζούμε στην εποχή του έντονου. Όλα γίνονται έντονα…Από τη μαγειρική…Μέχρι τις "φέτες" των κοιλιακών μυών. Αν το πιάτο δεν είναι καλά στημένο...Το κοτόπουλο χάνει τη νοστιμάδα του. Αν ο τροβαδούρος  δεν κάνει τους κοιλιακούς " φέτες" ψωμιού πολυτελείας…Η φωνή του ακούγεται κάπως. Από κορμί…Φωνή με λίγα λίγα λόγια!

Ο καταναλωτισμός και oι μηχανισμοί προπαγάνδας του έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Έχουν εφεύρει καινούργιες ανάγκες. Έκαναν την τρίχα τριχιά…Και το σχοινί θηλιά.

… Το όμορφο κορμί οι φέτες των μυών η καλή μάσκαρα που δίνει όγκο το αυτοκίνητο που μπορεί να σου φωνάξει την ώρα που εσύ οδηγείς απρόσεκτα.."Χαζοβιόλη θα τρακάρεις μ΄ αυτά που κάνεις"!

Χάθηκε η απλότητα; ή δεν προβάλλεται;…Αναρωτιέται ο πολίτης που κρατάει ακόμα κάποια "καβάτζα" κριτικής σκέψης…Και ψάχνει αυτά που του πασάρουν μασημένα αμάσητα…Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης…

Υπάρχουν όμως και προσκλήσεις καθαρές προκλήσεις γι αυτούς που αναζητούν την απλότητα. Υπάρχουν οι δράσεις των δήμων. Δράσεις που το μόνο που ζητούν από τον πολίτη είναι η συνεισφορά και η συμμετοχή.

Σε τι;

Στην κοινή ζωή…Ναι! Σκέφτηκες ότι όλη η γειτονιά μπορεί να περιποιείται το άλσος που βρίσκεται κοντά της; Να το φροντίζει να το καθαρίζει…Και μαζί με τους Δημοτικούς υπαλλήλους να το κρατά έτοιμο να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή…Την καθαρότερη δυνατή πνοή;

Εκεί κρύβεται η ουσία της απλότητας στην κοινωνικοποίηση!

 

 

Γιώργος Μουταφίδης.