Σεκλετόγραφα.

 

Πρωί που να μην ξύπναγα…

Η ζέστη με είχε κάψει…Το σεντόνι κι η μαξιλαροθήκη αλυκή από τα αλάτι του

ιδρώτα είχε φτιάσει.

Κι όμως…Εγώ εξύπνησα και πήγα στη δουλειά μου…¨Ηπια τον πρωινό καφέ…Πήγα να κάταθέσω…Στους αγωγούς τις ΕΥΔΑΠ…Την χθεσινή κονόμα. Είναι απ αυτά που πάντα εισπράττεις μετρητά…Δεν τα πλερώνουν με κάρτα.

Ίσως τα μόνα που έχουν απομείνει "ρευστά" τα τελευταία χρόνια…

Κι όταν σκληραίνουν…Γιατρικά μπορούν ν' επαναφέρουν να μην φουσκώνει το πουγκί!

Πρωί που να μην ξύπναγα…

Δυο τύποι με γραβάτα…Στ απέναντι σουβλατζίδικο κατέβαζαν το Αιγαίο και το Βόσπορο κι έλεγαν αστεία απίστευτα…Που ακόμα και η ψύξη απ τα ψυγεία απέδρασε και δρόσισε τους γύρω…

Βρε τι είναι αυτοί ερώτησα τον ένα σερβιτόρο…

Είναι πρόεδροι μου απάντησε κοινωνικών φορέων…Κάνουν εθελοντισμό…

Κατέβασα τα μάτια…

Αυτοί με είκοσι κεμπάπ και παρελκόμενα γύρω…Με τσίπουρα και με κρασά…

Κι ο άλλοι τρώνε απ' τον κάδο…Και τον ύπνο τους τον κάνουν σε χαρτόκουτα;

Πρωί που να μην ξύπναγα…

 

  Γ.Μ

Όλα έχουν το δικό τους νόημα.

"Δεν γνώριζα ποιόν χτυπούσα" ισχυρίστηκε ένας από τους δράστες…Ένας από αυτούς που με "ειρηνικές προθέσεις" πήγε να κάνει μαύρο στο ξύλο τον δημοτικό άρχοντα της συμπροτεύουσας.

…Αυτό διάβασαν οι πολίτες σήμερα στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο, αυτό άκουσαν στα ραδιόφωνα και έμειναν με το στόμα ανοίχτό…

Πολίτης που παρευρίσκονταν σε μαζική εκδήλωση μνήμης βρισκόταν κατά το ήμισυ. Το σώμα παρακολουθούσε το τελετουργικό ο νους όμως αλλού, σε άλλη γη σ' άλλα μέρη ταξίδευε.

"Το σώμα μου βάρεσε τον αιρετό άρχοντα παίρνοντας εντολή όχι από το νου μου, αλλά από κάποια ανώτερη δύναμη...Την "αρντανόσουπα"…Που είχα πάρει!

Του "έπαιξα" μερικές "μάπες"…Όχι εκτός εαυτού…Αλλά μισου εαυτού. Όχι γιατί το ήθελα, αλλά γιατί μου είπαν ότι πριν την εκδήλωση οι ομοφυλόφιλοι έκαναν "σουαρέ" και θύμωσα.."

Ο νους του δηλαδή τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν τόσο "στρειτ" ώστε τον θύμωσαν οι "gay".

Βέβαια ο δικηγόρος έβαλε και το χεράκι του…Προκειμένου να διώξει το δόλο από τη πλάτη του δράστη και κατηγορούμενου εντολέα του όμως…

Η απολογία του κατηγορούμενου ακόμη και κάτω από "νομική καθοδήγηση" έχει σαφή κοινωνική διάσταση. Εξάλλου ποινικό δίκαιο και κοινωνία βαδίζουν χέρι χέρι…Και η ποινή είναι ψόγος της κοινωνίας απέναντι σ' αυτόν που πέρασε στην άλλη πλευρά του Ρουβίκωνα (Όχι του αναρχικού, του επιστημονικού.).

Μια μεγάλη αλήθεια; Για αυτόν τον άρρωστο αν είναι άρρωστος και δεν το παίζει…Δεν υφίσταται ατομική ευθύνη. Υφίσταται συλλογική ευθύνη. Κάθε πολίτης σύμφωνα με το Σύνταγμα απολαμβάνει την προστασία του κράτους.

…Κάθε υποκείμενο δικαίου που γίνεται επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις πρέπει με την βοήθεια της επιστήμης και των ειδικών που την υπηρετούν να βρίσκεται σε προστατευμένο και δομημένο περιβάλλον.

Κι όχι να οδηγεί…Και με το παραμικρό "Που πας βρε άνθρωπε" να βγαίνει έξω και να σε κάνει ένα με τη γη…Κι όχι να παρευρίσκεται κάπου όπου ενδεχομένως κάτω από συγκεκριμένα ερεθίσματα να αντιδράσει βιαιοπραγώντας!

Με λίγα λόγια…

Το τελευταίο διάστημα λόγω της έντονης πίεσης που έχουν υποστεί οι πολίτες από την στενωπό που βρέθηκε η χώρα...Σε πολλούς από αυτούς η ψυχή έχει λυγίσει. Εμμονές, Θυμικά επεισόδια, Παραληρήματα,οδηγούν σε πράξεις βίας εναντίων συγκεκριμένων ή μη στόχων ανάλογα με την περίσταση και των ερεθισμάτων  που αυτά εκπέμπουν στον πάσχοντα.

Ας αφήνουμε να μεταναστεύουν λοιπόν οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν φοιτήσει κι αποφοιτήσει με χρήματα από την υπέρογκη φορολογία μας στα Ελληνικά Ανώτερα κι Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα…Ας αφήνουμε ένα πολύ ικανό επιστημονικό δυναμικό να εργάζεται για την πρόληψη του εγκλήματος σε άλλες χώρες ή να τους βλέπουμε να σοτάρουν κρεμμύδια σε εκπομπές μαγειρικής και να μας σερβίρουν το καπουτσίνο στα καφέ της παραλιακής και των νησιών κάθε καλοκαίρι.

 

Γιώργος Μουταφίδης.

Η λογική ποτέ δεν έβλαψε.

Κι είναι όλα μαύρα κι είναι όλα μαύρα…Τα ντουβάρια του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας( που ιστορικά το δημιουργούσαν ή το καταργούσαν και το ταλαιπωρούσαν με λίγα λόγια). Η τιμή στο κιλό της εν λόγω "μπογιάς" δεν είναι σταθερή στην αγορά όμως πετάχτηκε αρκετή ποσότητα έτσι ώστε να πιστέψει κανείς ότι έβαλαν ρεφενέ "μαϊντανό" τα φιλαράκια  που αποφάσισαν να αντιδράσουν προσφέροντας τις καλλιτεχνικές υπηρεσίες τους μάλιστα εντελώς δωρεάν "κακοπίζοντας" το μέγαρο αφηρημένα σε κατάμαυρο ντεκόρ.

Τώρα αν τα υλικά της βαφής αγοράστηκαν από συνοικιακό χρωματοπωλείο ή πολυκατάστημα λίγοι το γνωρίζουν. Προσωπικά πιστεύω ότι παρά την αταξική συνείδηση τους βοήθησαν κάποιο μικρομεσαίο έμπορο χρωμάτων να βάλει κάτι στο άδειο του ταμείο.

Τόσο περαστικό κόσμο του στερούν οι σχεδόν καθημερινοί τσαμπουκάδες με τους αστυνομικούς του Αθηναίου μικροεμπόρου…Ε να του δώσουν και κάτι να βάλει έναντι στη ΔΕΗ.

Είχαμε λοιπόν την τιμή να δούμε χτες αντίδραση ανθρώπων που μαζεύτηκαν από όλοι την Ελλάδα ενάντια στην "κακή" δικαιοσύνη. Στην δικαιοσύνη που διατάζει πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Αυτό ισχυρίστηκαν ότι τους όπλισε το χέρι με τη μπογιά και το ρόπαλο. Την πλήρωσαν και τα τζάμια..Που θα αντικατασταθούν από τα χρήματα των μέχρι σήμερα "ακατάσχετων" λογαριασμών των οφειλετών του δημοσίου αν συνεχίσει αυτή η σειρά επεισοδίων φθοράς και καταστροφής της δημόσιας περιουσίας. Της περιουσίας όλων μας κατά τ' άλλα…

Καμία νόμιμη αντίδραση του λαού απέναντι σε νομοθετήματα που του περιορίζουν δικαιώματα δεν είναι καταδικαστέα. Όμως τους νόμους δεν τους ψηφίζουν οι Δικαστές. Το μόνο που μπορούν να κάνουν τα ανώτατα δικαστήρια είναι ν' ακυρώνουν νόμους που παραβιάζουν συνταγματικές επιταγές. Το δυσάρεστο είναι πως στην Ελλάδα πρώτα εφαρμόζεται ένας νόμος και μετά τα Ανώτατα Δικαστήρια μπορούν να τον ακυρώσουν. Είναι αλήθεια πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο το οποίο να ακυρώνει έναν νόμο πριν αυτός εφαρμοστεί!

Από το αμαυρώνουν λοιπόν και να προσπαθούν να φοβίσουν δικαστικούς λειτουργούς θα είναι προτιμότερο να πολεμήσουν μέσα από τους θεσμούς για τον εκσυγχρονισμό τους. Να διεκδικήσουν με επιχειρήματα Δημοκρατικά  κι εποικοδομητικά.

Όμως…

Όλοι πέφτουν στην παγίδα της πόλωσης με υπεύθυνο γι αυτό όλο το πολιτικό σύστημα. Από τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων μέχρι τις "μπούρδες" που αμολούν στα τηλεοπτικά παράθυρα και τις ονομάζουν απόψεις.

φασίστες εναντίων αντιφασιστών. Οι μεν φορούν σιδερογροθιές οι δε μπογιές ρόπαλα και μολότοφ. Στην μέση όλοι οι ακροατές, τηλεθεατές, αναγνώστες…Που βλέπουν σε πρώτο πλάνο τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο να φλέγονται και ποδάρια να κινδυνεύουν να κοπούν…Δημάρχους να προπηλακίζονται επειδή εξέφρασαν ελεύθερα έστω και την άστοχη άποψη τους.

Βία σημαίνει φασισμός για τον πολύ απλό λόγο. Διότι απομακρύνει τον απλό δημοκρατικό πολίτη  να κατέβει στο δρόμο και να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο γι αυτόν και τα παιδιά του. Τον παραγκωνίζει από κυρίαρχο όργανο της Δημοκρατίας και στην θέση του τοποθετεί...Στοιχεία ολιγαρχικά, απόλυτα κι άκαμπτα. Δεξιόστροφα ή Αριστερόστροφα φυγόκεντρα ή κεντρομόλα είναι η ταμπέλα που μοιάζει σαν το τυρί στη φάκα που σκοπεύει να πιάσει το ποντικό.

Για την ιστορία ας το αναφέρουμε.Ο φασισμός επικαλέστηκε πολλές φορές την Δημοκρατία μετά τη Δημοκρατία των καθαρών του κόσμου…Και στη συνέχεια…Την μεγάλη χώρα των καθαρών του κόσμου. Τον ιμπεριαλισμό δηλαδή με ανθρώπους συγκεκριμένου θρησκεύματος χρώματος και φυλής.

Και για να το κατακτήσει αυτό χρησιμοποίησε τη βία…Ως όπλο προκείμενου να επικρατήσουν οι εκλεκτοί και να σταλούν στο κάθε Άουσβιτς οι αντίθετοι οι κακοί!

 

Ας λογικευτούμε πριν να είναι αργά…

Γ.Μ

Στερνή μου γνώση…Τωρινή μου θέση.

Πως πέρασαν τα χρόνια ρε φίλε; Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά τόσο απότομα , λες κι η μοίρα   τα "πήρε κρανίο" και μας έριξε "μούντζα" βαρβάτη φωνάζοντας δυνατά δίπλα στα αφτί  μας…"Θα σας σκίσω"!

Αποδοχή της μοίρας ή μάλλον της πενταδάκτυλης για να μην πω δεκαδάκτυλης  "μούντζας" της…Οι θυσίες στις οποίες υποβληθήκαμε στον δοκιμαστικό σωλήνα του ιστορικού μας πεπρωμένου. Δίπλα στους νικητές των μεγάλων πολέμων με ένδοξες σελίδες ηρωισμού κι αυταπάρνησης και;

Σήμερα στον "κουβά" εκτεθειμένοι σε λάθος πολλαπλασιαστές με μικροβιακή νόσο στα σωθικά μας τον "καυγά για το πάπλωμα" να περνάει από όργανο σε όργανο του εθνικού μας οργανισμού και να μολύνει ακόμη περισσότερο την οδυνηρή συγκυρία που μας έλαχε.  

Ποτέ δεν μάθαμε πως στο γλέντι και το πιοτί έχεις δίπλα σου τους πάντες…Δέχονται το κέρασμα σου, την διάθεση σου, την εξωστρέφεια σου. Στη θλίψη στην ανάγκη στη δύσκολη; Όλοι τη κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και νιώθεις σαν να σε αποφεύγουν προκειμένου να μην κολλήσουν την μεταδοτική ασθένεια που σου έκατσε να αρπάξεις.

Σταύρωνες ψηφοδέλτια σε κάθε προεκλογική περίοδο…Έδινες τον καλύτερο σου εαυτό να βγάλεις βουλευτή το "φούφουτο" υποψήφιο εθνοσωτήρα. Τον πίστεψες σου έταζε βέβαια και το κάτι…Αυτός βγήκε τον καμάρωνες στο βήμα της βουλής. Πες τα φώναζες δυνατά! Εκείνος ένταξε στο πελατολόγιο του. Σε έπαιρνε η μετακλητή υπάλληλος του και σου έλεγε ο κύριος "φούφουτος" θα μιλήσει στην παρουσιάση του βιβλίου του κύριου "θεωριόπουλου" με τίτλο "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε".

Γέμιζε το αμφιθέατρο…Ο "θεωριόπουλος" καλωσόριζε το βουλευτή "φούφουτο" τόνιζε την κοινή τους πορεία σε αγώνες διεκδίκησης των εργατικών κι εργασιακών δικαιωμάτων. Ο "φούφουτος" παίρνοντας το λόγο υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης σε ζητήματα εργασιακών δικαιωμάτων και καυτηρίασε τη στάση της αντιπολίτευσης η οποία μιλούσε για παράνομες προσλήψεις υμετέρων. Αναφορικά με το περιεχόμενο του βιβλίου τόνισε ότι ο πολιτικός λόγος πρέπει να είναι σαφής κι ορισμένος, ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα κι όχι να τάζει "λαγούς με πετραχήλια" εκ των υστέρων ανέφικτα.

Εσύ στο τέλος της ομιλίας χειροκρότησες σηκώθηκες όρθιος και φώναζες μπράβο!

Μετά τη μούντζα της μοίρας όμως αυτά σου μοιάζουν δυσάρεστη ανάμνηση. Λες τι έκανα ο βλάκας; Ο πολιτικός είναι υπηρέτης της πολιτικής…Εντολοδόχος του λαού. Ο λαός ήμουν εγώ που δίχως να το καταλάβω από κύριος έγινα υπηρέτης του κάθε "φούφουτου" και σαν να μην έφτανε αυτό συνεχίζω και σήμερα να μην βλέπω τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Από χειροκροτητής έγινα οδοστρωτήρας και λιώνω κάθε αξία της ίδιας της Δημοκρατίας.

Τι μου φταίει η Δημοκρατία αν εγώ προτίμησα την προσωπική γνωριμία από την ουσία; Τι μου φταίει η Δημοκρατία αν εγώ το δικαίωμα που μου δίνει να ελέγχω και να περιορίζω με την δύναμη της ψήφου μου την εξουσία που μου ασκείται από τους εντολοδόχους μου εγώ προτίμησα να ενταχτώ σε πελατολόγιο προσωπικών ψηφοφόρων του κάθε "φούφουτου";

Ας ξεκαθαρίσω λοιπόν μέσα μου…"Κυρίαρχο όργανο είναι ο λαός κι όλα ασκούνται υπέρ του λαού και του Έθνους".

 

Ας μην κλείνω στους ακραίους λοιπόν το ματάκι…Γιατί αν ο "φούφουτος" με παγίδεψε μια φορά…Αυτοί σκοπεύουν να με παγιδέψουν δέκα! Διότι γνωρίζουν ότι η βία που με ωθούν να φτάσω…Δεν γεννά τίποτα άλλο εκτός από βία.

Γ.Μ

Υψηλότατοι τα σέβη μου!

Τα σέβη μου υψηλότατοι!

Με περίσσια μεγαλοπρέπεια ο πρίγκιπας κι η καλή του ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Κοντά τους διάσημοι προσκεκλημένοι κάθε είδους και συνομοταξίας. Φανερά τρακαρισμένο το ζευγάρι, προκειμένου να τηρήσει κατά γράμμα το αυστηρότατο βασιλικό πρωτόκολλο έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Όμορφα παιδιά  και τα δυο τους κατά κοινή ομολογία…

Πολύχρωμα φορέματα ραμμένα από "γκλαμουράτους" σχεδιαστές καπέλα…Με πούπουλα κι άνευ…Γέμισαν το γκρίζο παλάτι φως και τους φακούς των μέσων αναμετάδοσης εικόνες. Αξονική τομογραφία σε κάθε προσκεκλημένο από το χρώμα των παπουτσιών μέχρι το χρώμα και το χτένισμα της κόμης του. Δύσκολο πράγμα όταν η διασημότητα κι η επισημότητα σμίξουν. Είναι γεγονός…

Κι επόμενη μέρα; Ακόμη δυσκολότερη…Τα βίντεο έχουν μελετηθεί σε βάθος κι ο σχολιασμός αρχίζει να κάνει τις εικόνες φίλο και φτερό. Άσε που οι νεόνυμφοι δεν θα φύγουν αμέσως για το χαλαρωτικό  γαμήλιο ταξίδι…Διότι θα πρέπει να παραβρεθούν στα γενέθλια του πατέρα του γαμπρού ο οποίος ενηλικιώνεται κλείνοντας εβδομήντα χρόνια ζωής…

Κοντά στα εβδομήντα αποφάσισε να σοβαρευτεί…Να πίνει το "φρέντο" δίχως πλαστικό καλαμάκι διότι υπερασπίζεται το ανυπεράσπιστο εδώ και τόσα χρόνια φυσικό περιβάλλον…Ψάχνει την γεύση των κρασιών και των τυριών…Και μαθαίνει έστω και invivoπαραδοσιακούς μη αγγλικούς χορούς. Στην πέμπτη ζάλη του πεντοζάλη στάθηκε ισάξια με τους κρητικούς χορευτές και οι κάμερες πήραν φωτιά. Γελούσε μέχρι κι ο Ψηλορείτης. Πάλι καλά λίγες μέρες πριν την φρικτή γενοκτονία των ποντίων που δεν ζήτησε να μάθει και τον Πυρρίχιο.   

Η Βασιλεία αποτελεί για τους Άγγλους θεσμό. Είναι γεγονός! Κι έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τους θεσμούς ασχέτως με το αν εμείς συμφωνούμε ή διαφωνούμε…Μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν. Όμως…

 Οφείλουμε να επισημάνουμε με σημείο αναφοράς την πριγκιπική τελετή και την κάθε  "γκλαμουρ"τελετή ότι:

-Οι πολυτελείς άμαξες με τα πανάκριβα και σπάνια άλογα, τα ακριβά φορέματα και κοσμήματα τα παλάτια με τα χρυσά πόμολα…Δεν μπορούν να απαλύνουν έστω και στο ελάχιστο την εξαθλίωση των σκελετωμένων παιδιών της Αφρικής, την αναξιοπρεπή διαβίωση κοινωνικών ομάδων που ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων να βρουν κανένα "φαγώσιμο σκουπίδι" να ξεγελάσουν την πείνα.

Μεγάλη σπατάλη πλούτου για το τίποτα λοιπόν…Ένα χρυσό κόσμημα από κάθε καλεσμένη να λιωνόταν, θα τελείωναν πολλά έργα υποδομής στην Αφρική…Για να πίνουν τα παιδιά καθαρό νερό…Θα αγοράζονταν τόνοι τρόφιμα…Για να λιγδώσει το έντερο τους. Θα δημιουργούνταν άπειροι ξενώνες για άπορους κι άστεγους.

Η μεγαλύτερη και ισχυρότερη βασιλεία στον κόσμο…Είναι η βασιλεία τρυφερών και ανθρωπιστικών αισθημάτων.

Τα σέβη μου υψηλότατοι!

 

 

 Γ.Μ

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj