Στερνή μου γνώση…Τωρινή μου θέση.

  • Εκτύπωση

Πως πέρασαν τα χρόνια ρε φίλε; Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά τόσο απότομα , λες κι η μοίρα   τα "πήρε κρανίο" και μας έριξε "μούντζα" βαρβάτη φωνάζοντας δυνατά δίπλα στα αφτί  μας…"Θα σας σκίσω"!

Αποδοχή της μοίρας ή μάλλον της πενταδάκτυλης για να μην πω δεκαδάκτυλης  "μούντζας" της…Οι θυσίες στις οποίες υποβληθήκαμε στον δοκιμαστικό σωλήνα του ιστορικού μας πεπρωμένου. Δίπλα στους νικητές των μεγάλων πολέμων με ένδοξες σελίδες ηρωισμού κι αυταπάρνησης και;

Σήμερα στον "κουβά" εκτεθειμένοι σε λάθος πολλαπλασιαστές με μικροβιακή νόσο στα σωθικά μας τον "καυγά για το πάπλωμα" να περνάει από όργανο σε όργανο του εθνικού μας οργανισμού και να μολύνει ακόμη περισσότερο την οδυνηρή συγκυρία που μας έλαχε.  

Ποτέ δεν μάθαμε πως στο γλέντι και το πιοτί έχεις δίπλα σου τους πάντες…Δέχονται το κέρασμα σου, την διάθεση σου, την εξωστρέφεια σου. Στη θλίψη στην ανάγκη στη δύσκολη; Όλοι τη κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και νιώθεις σαν να σε αποφεύγουν προκειμένου να μην κολλήσουν την μεταδοτική ασθένεια που σου έκατσε να αρπάξεις.

Σταύρωνες ψηφοδέλτια σε κάθε προεκλογική περίοδο…Έδινες τον καλύτερο σου εαυτό να βγάλεις βουλευτή το "φούφουτο" υποψήφιο εθνοσωτήρα. Τον πίστεψες σου έταζε βέβαια και το κάτι…Αυτός βγήκε τον καμάρωνες στο βήμα της βουλής. Πες τα φώναζες δυνατά! Εκείνος ένταξε στο πελατολόγιο του. Σε έπαιρνε η μετακλητή υπάλληλος του και σου έλεγε ο κύριος "φούφουτος" θα μιλήσει στην παρουσιάση του βιβλίου του κύριου "θεωριόπουλου" με τίτλο "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε".

Γέμιζε το αμφιθέατρο…Ο "θεωριόπουλος" καλωσόριζε το βουλευτή "φούφουτο" τόνιζε την κοινή τους πορεία σε αγώνες διεκδίκησης των εργατικών κι εργασιακών δικαιωμάτων. Ο "φούφουτος" παίρνοντας το λόγο υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης σε ζητήματα εργασιακών δικαιωμάτων και καυτηρίασε τη στάση της αντιπολίτευσης η οποία μιλούσε για παράνομες προσλήψεις υμετέρων. Αναφορικά με το περιεχόμενο του βιβλίου τόνισε ότι ο πολιτικός λόγος πρέπει να είναι σαφής κι ορισμένος, ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα κι όχι να τάζει "λαγούς με πετραχήλια" εκ των υστέρων ανέφικτα.

Εσύ στο τέλος της ομιλίας χειροκρότησες σηκώθηκες όρθιος και φώναζες μπράβο!

Μετά τη μούντζα της μοίρας όμως αυτά σου μοιάζουν δυσάρεστη ανάμνηση. Λες τι έκανα ο βλάκας; Ο πολιτικός είναι υπηρέτης της πολιτικής…Εντολοδόχος του λαού. Ο λαός ήμουν εγώ που δίχως να το καταλάβω από κύριος έγινα υπηρέτης του κάθε "φούφουτου" και σαν να μην έφτανε αυτό συνεχίζω και σήμερα να μην βλέπω τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Από χειροκροτητής έγινα οδοστρωτήρας και λιώνω κάθε αξία της ίδιας της Δημοκρατίας.

Τι μου φταίει η Δημοκρατία αν εγώ προτίμησα την προσωπική γνωριμία από την ουσία; Τι μου φταίει η Δημοκρατία αν εγώ το δικαίωμα που μου δίνει να ελέγχω και να περιορίζω με την δύναμη της ψήφου μου την εξουσία που μου ασκείται από τους εντολοδόχους μου εγώ προτίμησα να ενταχτώ σε πελατολόγιο προσωπικών ψηφοφόρων του κάθε "φούφουτου";

Ας ξεκαθαρίσω λοιπόν μέσα μου…"Κυρίαρχο όργανο είναι ο λαός κι όλα ασκούνται υπέρ του λαού και του Έθνους".

 

Ας μην κλείνω στους ακραίους λοιπόν το ματάκι…Γιατί αν ο "φούφουτος" με παγίδεψε μια φορά…Αυτοί σκοπεύουν να με παγιδέψουν δέκα! Διότι γνωρίζουν ότι η βία που με ωθούν να φτάσω…Δεν γεννά τίποτα άλλο εκτός από βία.

Γ.Μ