Η λογική ποτέ δεν έβλαψε.

  • Εκτύπωση

Κι είναι όλα μαύρα κι είναι όλα μαύρα…Τα ντουβάρια του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας( που ιστορικά το δημιουργούσαν ή το καταργούσαν και το ταλαιπωρούσαν με λίγα λόγια). Η τιμή στο κιλό της εν λόγω "μπογιάς" δεν είναι σταθερή στην αγορά όμως πετάχτηκε αρκετή ποσότητα έτσι ώστε να πιστέψει κανείς ότι έβαλαν ρεφενέ "μαϊντανό" τα φιλαράκια  που αποφάσισαν να αντιδράσουν προσφέροντας τις καλλιτεχνικές υπηρεσίες τους μάλιστα εντελώς δωρεάν "κακοπίζοντας" το μέγαρο αφηρημένα σε κατάμαυρο ντεκόρ.

Τώρα αν τα υλικά της βαφής αγοράστηκαν από συνοικιακό χρωματοπωλείο ή πολυκατάστημα λίγοι το γνωρίζουν. Προσωπικά πιστεύω ότι παρά την αταξική συνείδηση τους βοήθησαν κάποιο μικρομεσαίο έμπορο χρωμάτων να βάλει κάτι στο άδειο του ταμείο.

Τόσο περαστικό κόσμο του στερούν οι σχεδόν καθημερινοί τσαμπουκάδες με τους αστυνομικούς του Αθηναίου μικροεμπόρου…Ε να του δώσουν και κάτι να βάλει έναντι στη ΔΕΗ.

Είχαμε λοιπόν την τιμή να δούμε χτες αντίδραση ανθρώπων που μαζεύτηκαν από όλοι την Ελλάδα ενάντια στην "κακή" δικαιοσύνη. Στην δικαιοσύνη που διατάζει πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Αυτό ισχυρίστηκαν ότι τους όπλισε το χέρι με τη μπογιά και το ρόπαλο. Την πλήρωσαν και τα τζάμια..Που θα αντικατασταθούν από τα χρήματα των μέχρι σήμερα "ακατάσχετων" λογαριασμών των οφειλετών του δημοσίου αν συνεχίσει αυτή η σειρά επεισοδίων φθοράς και καταστροφής της δημόσιας περιουσίας. Της περιουσίας όλων μας κατά τ' άλλα…

Καμία νόμιμη αντίδραση του λαού απέναντι σε νομοθετήματα που του περιορίζουν δικαιώματα δεν είναι καταδικαστέα. Όμως τους νόμους δεν τους ψηφίζουν οι Δικαστές. Το μόνο που μπορούν να κάνουν τα ανώτατα δικαστήρια είναι ν' ακυρώνουν νόμους που παραβιάζουν συνταγματικές επιταγές. Το δυσάρεστο είναι πως στην Ελλάδα πρώτα εφαρμόζεται ένας νόμος και μετά τα Ανώτατα Δικαστήρια μπορούν να τον ακυρώσουν. Είναι αλήθεια πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο το οποίο να ακυρώνει έναν νόμο πριν αυτός εφαρμοστεί!

Από το αμαυρώνουν λοιπόν και να προσπαθούν να φοβίσουν δικαστικούς λειτουργούς θα είναι προτιμότερο να πολεμήσουν μέσα από τους θεσμούς για τον εκσυγχρονισμό τους. Να διεκδικήσουν με επιχειρήματα Δημοκρατικά  κι εποικοδομητικά.

Όμως…

Όλοι πέφτουν στην παγίδα της πόλωσης με υπεύθυνο γι αυτό όλο το πολιτικό σύστημα. Από τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων μέχρι τις "μπούρδες" που αμολούν στα τηλεοπτικά παράθυρα και τις ονομάζουν απόψεις.

φασίστες εναντίων αντιφασιστών. Οι μεν φορούν σιδερογροθιές οι δε μπογιές ρόπαλα και μολότοφ. Στην μέση όλοι οι ακροατές, τηλεθεατές, αναγνώστες…Που βλέπουν σε πρώτο πλάνο τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο να φλέγονται και ποδάρια να κινδυνεύουν να κοπούν…Δημάρχους να προπηλακίζονται επειδή εξέφρασαν ελεύθερα έστω και την άστοχη άποψη τους.

Βία σημαίνει φασισμός για τον πολύ απλό λόγο. Διότι απομακρύνει τον απλό δημοκρατικό πολίτη  να κατέβει στο δρόμο και να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο γι αυτόν και τα παιδιά του. Τον παραγκωνίζει από κυρίαρχο όργανο της Δημοκρατίας και στην θέση του τοποθετεί...Στοιχεία ολιγαρχικά, απόλυτα κι άκαμπτα. Δεξιόστροφα ή Αριστερόστροφα φυγόκεντρα ή κεντρομόλα είναι η ταμπέλα που μοιάζει σαν το τυρί στη φάκα που σκοπεύει να πιάσει το ποντικό.

Για την ιστορία ας το αναφέρουμε.Ο φασισμός επικαλέστηκε πολλές φορές την Δημοκρατία μετά τη Δημοκρατία των καθαρών του κόσμου…Και στη συνέχεια…Την μεγάλη χώρα των καθαρών του κόσμου. Τον ιμπεριαλισμό δηλαδή με ανθρώπους συγκεκριμένου θρησκεύματος χρώματος και φυλής.

Και για να το κατακτήσει αυτό χρησιμοποίησε τη βία…Ως όπλο προκείμενου να επικρατήσουν οι εκλεκτοί και να σταλούν στο κάθε Άουσβιτς οι αντίθετοι οι κακοί!

 

Ας λογικευτούμε πριν να είναι αργά…

Γ.Μ