Όλα έχουν το δικό τους νόημα.

  • Εκτύπωση

"Δεν γνώριζα ποιόν χτυπούσα" ισχυρίστηκε ένας από τους δράστες…Ένας από αυτούς που με "ειρηνικές προθέσεις" πήγε να κάνει μαύρο στο ξύλο τον δημοτικό άρχοντα της συμπροτεύουσας.

…Αυτό διάβασαν οι πολίτες σήμερα στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο, αυτό άκουσαν στα ραδιόφωνα και έμειναν με το στόμα ανοίχτό…

Πολίτης που παρευρίσκονταν σε μαζική εκδήλωση μνήμης βρισκόταν κατά το ήμισυ. Το σώμα παρακολουθούσε το τελετουργικό ο νους όμως αλλού, σε άλλη γη σ' άλλα μέρη ταξίδευε.

"Το σώμα μου βάρεσε τον αιρετό άρχοντα παίρνοντας εντολή όχι από το νου μου, αλλά από κάποια ανώτερη δύναμη...Την "αρντανόσουπα"…Που είχα πάρει!

Του "έπαιξα" μερικές "μάπες"…Όχι εκτός εαυτού…Αλλά μισου εαυτού. Όχι γιατί το ήθελα, αλλά γιατί μου είπαν ότι πριν την εκδήλωση οι ομοφυλόφιλοι έκαναν "σουαρέ" και θύμωσα.."

Ο νους του δηλαδή τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν τόσο "στρειτ" ώστε τον θύμωσαν οι "gay".

Βέβαια ο δικηγόρος έβαλε και το χεράκι του…Προκειμένου να διώξει το δόλο από τη πλάτη του δράστη και κατηγορούμενου εντολέα του όμως…

Η απολογία του κατηγορούμενου ακόμη και κάτω από "νομική καθοδήγηση" έχει σαφή κοινωνική διάσταση. Εξάλλου ποινικό δίκαιο και κοινωνία βαδίζουν χέρι χέρι…Και η ποινή είναι ψόγος της κοινωνίας απέναντι σ' αυτόν που πέρασε στην άλλη πλευρά του Ρουβίκωνα (Όχι του αναρχικού, του επιστημονικού.).

Μια μεγάλη αλήθεια; Για αυτόν τον άρρωστο αν είναι άρρωστος και δεν το παίζει…Δεν υφίσταται ατομική ευθύνη. Υφίσταται συλλογική ευθύνη. Κάθε πολίτης σύμφωνα με το Σύνταγμα απολαμβάνει την προστασία του κράτους.

…Κάθε υποκείμενο δικαίου που γίνεται επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις πρέπει με την βοήθεια της επιστήμης και των ειδικών που την υπηρετούν να βρίσκεται σε προστατευμένο και δομημένο περιβάλλον.

Κι όχι να οδηγεί…Και με το παραμικρό "Που πας βρε άνθρωπε" να βγαίνει έξω και να σε κάνει ένα με τη γη…Κι όχι να παρευρίσκεται κάπου όπου ενδεχομένως κάτω από συγκεκριμένα ερεθίσματα να αντιδράσει βιαιοπραγώντας!

Με λίγα λόγια…

Το τελευταίο διάστημα λόγω της έντονης πίεσης που έχουν υποστεί οι πολίτες από την στενωπό που βρέθηκε η χώρα...Σε πολλούς από αυτούς η ψυχή έχει λυγίσει. Εμμονές, Θυμικά επεισόδια, Παραληρήματα,οδηγούν σε πράξεις βίας εναντίων συγκεκριμένων ή μη στόχων ανάλογα με την περίσταση και των ερεθισμάτων  που αυτά εκπέμπουν στον πάσχοντα.

Ας αφήνουμε να μεταναστεύουν λοιπόν οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν φοιτήσει κι αποφοιτήσει με χρήματα από την υπέρογκη φορολογία μας στα Ελληνικά Ανώτερα κι Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα…Ας αφήνουμε ένα πολύ ικανό επιστημονικό δυναμικό να εργάζεται για την πρόληψη του εγκλήματος σε άλλες χώρες ή να τους βλέπουμε να σοτάρουν κρεμμύδια σε εκπομπές μαγειρικής και να μας σερβίρουν το καπουτσίνο στα καφέ της παραλιακής και των νησιών κάθε καλοκαίρι.

 

Γιώργος Μουταφίδης.