Τι Παπαδόπουλος...Τι Προπαγάνδα.

Γεννήθηκα Ιούνιου του 1968 ένα χρόνο και κάτι μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του1967.

…Σήμερα το ημερολόγιο στο κινητό μου τηλέφωνο γράφει 21 η Απριλίου 2018.

Επέτειος!...

Ξημέρωμα 21ης Απριλίου1967…Τεθωρακισμένα εισβάλλουν στην πρωτεύουσα. Καταλαμβάνουν δημόσια κτήρια και το κοινοβούλιο.

Η Βασιλευόμενη τότε Δημοκρατία…Πιάστηκε στον ύπνο. Οι Δημοκρατικές δυνάμεις του λαού αιφνιδιάστηκαν(Το παράπονο του Α.Παπανδρέου). Η εκτέλεση του ειδικού σχεδίου σύλληψης αντιφρονούντων από τους πραξικοπηματίες υποδειγματική. Μέσα σε λίγες ώρες ο πολιτικός και δημοκρατικός κόσμος βρισκόταν "μαντρωμένος".

Ο λοχίας…Είχε επικρατήσει!

Όλα αυτά βέβαια καθόλου τυχαία. Οι πραξικοπηματίες είχαν πάρει μετάθεση στην Πρωτεύουσα (είχαν πλάτες)…Είχε ανοίξει ο ασκός του Αιόλου ίσως για κάποιο άλλο πραξικόπημα από άλλους…Που τελικά το πραγματοποίησαν άλλοι. (Περιμέναμε το Βασιλιά και τους Στρατηγούς και βρήκαμε μπροστά μας τους Συνταγματάρχες…"τιτίβιζαν" οι πηγές στις πρεσβείες των μεγάλων δυνάμεων). Χαρακτηριστική έκφραση…Τις πρώτες ώρες της εκδήλωσης του πραξικοπήματος…"Το έκανε ο Βασιλιάς; οι Κομμουνιστές; ποιος το έκανε;" από υψηλόβαθμο διπλωμάτη της αμερικάνικης πρεσβείας. Ότι γνωρίζε η CIAδεν το γνώριζε κανένας…Απ ότι φάνηκε στη συνέχεια.

Όταν εμφανίστηκαν οι δικτάτορες και μίλησαν την περί "γύψου" διαλεκτική…Δεν τους ένοιαζε διόλου η υγεία των ανθρώπων που θα βασάνιζαν θα εξόριζαν…Θα εξευτέλιζαν. Είχαν ως στόχο την δημιουργία του "Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού". Κάτι από φιλοσοφία των αρχαίων ελλήνων κάτι από θρησκεία κάτι από εθνικισμό με γαρνιτούρα πατριωτισμού θα τους έδενε την προπαγανδιστική σούπα που θα τάιζαν την Ελληνική Επαρχία. Οι εργατικές κατοικίες και τα σχολεία σε σχήμα Π…Τι Παπαδόπουλος Τι Προπαγάνδα εξάλλου ο πρώην κομμουνιστής Γεωργαλάς γνώριζε το πώς γινόταν η κάθαρση από το "μίασμα" και σε κάθε κελί βρισκόταν κατά τύχη και το χρηματοδοτούμενο από τους δικτάτορες εγχειρίδιο.

Αφού ορκίστηκαν από το ¨ρυθμιστή" του Δημοκρατικού πολιτεύματος" με κάθε δόξα και τιμή…(Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς λένε οι υποστηρικτές του…Τα τανκς ήταν απ έξω έτοιμα και οι δικτάτορες κρατούσαν περίστροφα..Ο Παναγούλης όμως δεν ήταν βασιλιάς όταν δεχόταν βελόνες μέσα στην ουρήθρα και φρικτό εξευτελισμό…Στον ηρωισμό και στην αυταπάρνηση τίτλοι δεν χωρούν κανόνας απαράβατος στην ανθρωπότητα).

Σήμερα..Που μιλάμε! Που επικοινωνούμε ελεύθερα, ανόθευτα. Σήμερα…Που υπερασπιζόμαστε τις απόψεις μας  προφορικά ή γραπτά…Δίχως λογοκρισία. Σήμερα λοιπόν πριν αρχίσω να σας γράφω αυτές τις γραμμές βρέθηκα έξω από ένα περίπτερο να διαβάσω τους τίτλους των εφημερίδων.

Το μάτι μου έπεσε σε δυο εφημερίδες που πρόσφεραν στους αναγνώστες τους ένα βιβλίο με τίτλο.."Η Ζωή και το έργο του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ"

Τι Παπαδόπουλος…Τι Προπαγάνδα!

Γιώργος Μουταφίδης

 

 

 

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj