Όλα καλά κι όλα ωραία...

Πέρασε και τούτη η εβδομάδα. Ταξιδιάρικη…Σαν τις Γαλλικές φρεγάτες του πολεμικού μας ναυτικού…Με τον Γιουνγκέρ να μας αγαπάει πολύ εμάς τους Έλληνες όμως οι μεταρρυθμίσεις είναι μεταρρυθμίσεις και πρέπει να τηρηθούν. Σ' αγαπώ..Σ'αγαπώ που με βάζεις…Πάνω στα δόντια των θεσμών…Κι αν πέσω από κει; …..Σ' αφήνουμε εμείς να πέσεις; Φάγαμε στην μάπα το τρίτο γιοκ της τούρκικης δικαιοσύνης…Οι στρατιωτικοί μας διπλωματικό εργαλείο…Στα χέρια του Ερντογάν.

Στα εσωτερικά…Ο Μητσοτάκ ατάκ…Λέει πως θα φέρει την ανάπτυξη με το δικό του μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα έχει και μεγαλύτερο αισθητήρα και περισσότερη ανάλυση θα τραβάει στα σκοτεινά με υπέρυθρες και ο φακός θα είναι φωτεινότερος…Απ' αυτόν του Αλέξη που πίσω από τις λέξεις όταν πήγαινε σχολείο έγραφε έξω τα μονοπώλια!

Στην ερώτηση ανάμεσα στην καθαρή έξοδο και την βρώμικη είσοδο στα μνημόνια τι μεσολάβησε και γιατί; Η απάντηση είναι…"Αυτά πέρασαν τώρα γυρίσαμε σελίδα". Εξάλλου υπάρχουν πολλά ιστορικά προηγούμενα…Που χρησιμοποιήθηκε η ίδια ακριβώς λογική…Γιατί να αλλάξει τώρα;

Ο λαός ξεχνά…Τι σημαίνει…Κι όχι δεν ξεχνά ας μην γελιόμαστε κι αναμεταξύ μας. Το δείχνουν κι οι δημοσκοπήσεις εξάλλου!

Για την έννοια του σεβασμού των ιστορικών μνημείων; Και ιστορικά είναι και μνημεία! Σήμερα άλλαξαν τα πράγματα…Κι ο τύπος με το κομπολόι  ήθελε να μυρίσει τη σύγχρονη "ποδαρίλα" το ένδοξο παρελθόν το παρόν και το μέλλον του τόπου  σε απευθείας "ποστάρισμα" από τους "δοσίλογους" που τον τράβηξαν φωτογραφία και τον έκαναν "ρόμπα" στο πανελλήνιο όχι του Καποδίστρια…Αλλά το σημερινό…Το σύγχρονο…Το εγλωβισμένο  νούμερα αριθμούς κι εφαρμοστικούς νόμους.

Όλα καλά κι όλα ωραία…Στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια παρέα!

 

Γιώργος Μουταφίδης.

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj