Να πολεμάω τις νύχτες στα κάστρα.

Να πολεμάω τις νύχτες στα κάστρα και το σπαθί μου να βγάζει φωτιά…Να πολεμώ ως πολίτης;…Ως κράτος; …Να πολεμώ πάντα;

…Η μοίρα σου Έλληνα…Η μοίρα σου Ελλάδα να πολεμάς ξεκινώντας από τον εαυτό σου και τις ιδιαιτερότητες του.

Ναι είσαι μια Ιδιαιτερότητα…Σε παγκόσμιο επίπεδο! Στα δύσκολα μονιάζεις στα εύκολα τρώγεσαι με τον ίδιο σου τον εαυτό τον φέρνεις απέναντι και τον "πλακώνεις στις μάπες!"

Στην καταπίεση επαναστατείς σηκώνεις το λάβαρο της επανάστασης. Δεν δέχεσαι ούτε πρόκειται να δεχτείς κανέναν κατακτητή μήτε το τούρκο δέχτηκες μήτε το γερμανό. Τους πολέμησες μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος που διέθετες.

Ναι…Είναι αλήθεια δισεκατομμύρια αιματοβαμμένες σελίδες με ελληνικό αίμα για μια χώρα με μικρό μέγεθος αλλά απλωμένη παντού…Όλοι κάποια στιγμή ένιωσαν έλληνες όταν θέλησαν να περιγράψουν την ουσία της λεβεντιάς.

Ορισμένοι όμως…Στράβωσαν! Προσπάθησαν να περιορίσουν την λάμψη της αξίας σου…Να σε υποτάξουν χρησιμοποιώντας το δηλητήριο της διαφθοράς. Με τη δόξα και το χρήμα τσίμπησαν αρκετοί επιπόλαιοι και μικρόμυαλοι και…

Τα αποτελέσματα πάντοτε τα ίδια…Σε όλη την πορεία της ιστορικής σου διαδρομής…Πτωχεύσεις…Πτωχεύσεις…Πτωχεύσεις!

 Έδινες τη ζωή σου για τη λευτεριά δίχως δεύτερη σκέψη. Κι όταν την κατακτούσες; Εμφύλιοι, διχασμοί, εθνικές καταστροφές!

…Από τη φυλάκιση του Κολοκοτρώνη, στην δολοφονία του Καποδίστρια στον εμφύλιο μετά τη απελευθέρωση από τους φασίστες  στη μικρασιατική καταστροφή και στην προδοσία της Κύπρου.

Όλα αυτά με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την πρόσθεση σου σε άρματα μεγάλων δυνάμεων. Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Η Επανάσταση του 21 εκτός από εθνική επέτειος είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καθίσουμε να σκεφτούμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες μια διάθεση αυτοκριτικής και προβληματισμού.

Είμαστε υπερήφανοι για σένα Ελλάδα…¨Όμως μόνο με την υπερηφάνεια δεν είναι αυτονόητη και η εθνική συναίνεση…Είναι όμως απαραίτητη σε κάθε ιστορική συγκυρία. Το μάθαμε από τα παθήματα που θα πρέπει να μας γίνονται μαθήματα.

 

Γιώργος Μουταφίδης 

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj