Το ”νταλαβέρι” της Νεφέλης

“Η αλλοτρίωση, όπως τη συναντάμε στη σύγχρονη κοινωνία, είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Διαποτίζει τη σχέση του ανθρώπου προς την εργασία, προς τα πράγματα που καταναλώνει, προς το κράτος, τους συνανθρώπους του και προς τον εαυτό του. Ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει έναν κόσμο από δημιουργημένα από τον άνθρωπο πράγματα που δεν υπήρχε πριν. Έχει συγκροτήσει μια πολύπλοκη κοινωνική μηχανή για να διαχειρίζεται την τεχνική μηχανή που έχει κατασκευάσει. Όμως, ολόκληρο αυτό το δημιούργημα του τον δεσπόζει και τον κυριαρχεί. Δεν αισθάνεται τον εαυτό του ως δημιουργό κι ως επίκεντρο, αλλά ως τον υπηρέτη ενός Γκολέμ, που έφτιαξε με τα χέρια του. Όσο περισσότερο ισχυρές και γιγαντιαίες είναι οι δυνάμεις που απελευθερώνει, τόσο περισσότερο ανίσχυρο νοιώθει τον εαυτό του με τις ίδιες δυνάμεις που είναι ενσωματωμένες στα πράγματα που δημιουργεί, αλλοτριωμένες από τον εαυτό του σαν ανθρώπινο όν.”

Το συμπέρασμα του ΕΡΙΧ ΦΡΟΜ στο βιβλίο με τον τίτλο ”Η υγιής κοινωνία” πριν δέκα περίπου χρόνια και η προτροπή κάποιων καλών φίλων έκαναν την αναζήτηση και τους προβληματισμούς μας ραδιόφωνο στο διαδίκτυο.

Έτσι άρχισε η ιστορία της Νεφέλης…Το RadioNefeli. Μας ταξίδεψε και την ταξιδέψαμε…Μας έμαθε και την μάθαμε. Δεν μας εγκατέλειψε στις δύσκολες στιγμές μας, ούτε όμως κι εμείς. Οι δυσκολίες αντίθετα μας ένωσαν και μας έκαναν μια γροθιά!

Συνεχίζουμε το ταξίδι σ’ αυτό το ραδιοφωνικό νταλαβέρι στο διαδίκτυο. http://www.radionefeli.com ο χώρος συνάντησης μας!

Καλή σας ακρόαση κι όχι μόνο….