Κύριε είστε ερωτευμένος;

Άνοιξε το παράθυρο να μπει δροσιά να μπει του Μάη, με τη συνοδεία της κυρά Κατίνας που άπλωνε τα πλυμένα που μόλις είχε βγάλει απ’ το πλυντήριο, κι εγώ στο διπλανό διαμέρισμα να κάνω τηλεδιάσκεψη με τα αστροπελέκια της τρίτης τάξης με ξεπερνούσε…

Σε τελική ανάλυση κυρά μου εντάξει νοικάρης σου είμαι, σου καθυστερώ μερικές μέρες το νοίκι και δε γκρινιάζεις οκ…Πρέπει να την ώρα που κάνω διαδικτυακό μάθημα να βγάζεις τα απωθημένα σου, που ο πατέρας σου δεν σε άφησε να γίνεις τραγουδίστρια; Φαίνεται γνώριζε από τραγούδι!
Κι εντάξει, να ντουμπλάρεις μια γυναικεία φωνή πες πως σου βγαίνει αυθόρμητα συναίσθημα και το εκφράζεις , μα να σου βγαίνει την ώρα που κρεμάς τις κιλότες και τα σώβρακα του άντρα σου στο σκοινί με τα μανταλάκια; Στο μπάνιο ίσως να ήταν προτιμότερο χριστιανή μου! Άσε που το μπάνιο είναι στην αντίθετη κατεύθυνση απ’ το δωμάτιο του γραφείο μου και θα βόλευε κι εμένα…
Και να σου λέει η Νικολέτα της τρίτης απ’ το παράθυρο της τηλεδιάσκεψης:

-Κύριε είστε ερωτευμένος;
-Γιατί το λες αυτό παιδί μου;
– Γιατί ακούτε συνεχώς ερωτικά τραγούδια μόνο ίσως ο ήχος του υπολογιστή σας κάτι έχει και ακούγεται ταυτόχρονα κάτι να τσιρίζει στο βάθος.
– Δεν τα ακούω εγώ, από δίπλα ακούγεται κορίτσι μου…
-Και τι είναι αυτό που τσιρίζει;
– Ξέρω εγώ! Συνεχίζουμε την ανάγνωση τώρα άντε πάμε!
-Δεν ακούγεστε καλά κύριε!
-Την τσιρίδα που ακούγεται από δίπλα την ακούτε, την δική μου φωνή δεν ακούτε μόνο…
-Άντε παραγνωριστήκαμε μου φαίνεται! Να τα μάθετε καλά, γιατί μόλις γυρίσουμε ξανά στο σχολείο να γράφουμε συνεχώς επαναληπτικά διαγωνίσματα και στην αντιγραφή και στα μαθηματικά και στην ιστορία! Διαβάζουμε δεν τα αφήνουμε!
-Και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία κύριε;
-Δεν σας ακούω καλά παιδιά το νετ έχει πρόβλημα….
Γιώργος Μουταφίδης.