Και μετά ξύπνησες…

Και το βράδυ δεν περνάει γαμώ τον γιό της κορώνας! Κλεισμένος σε μερικά τετραγωνικά με το χαζοκούτι απέναντι που απ’ την έξαψη περνάς στις άγριες μέλισσες δίχως να το καταλάβεις…Κι αν πριν απ’ αυτά δεις και ειδήσεις; Έδεσε η αρντανόσουπα. Τόσα κρούσματα, τόσοι νεκροί, τόσοι διασωληνωμένοι και η φάτσα του Τζαβούσογλου σε πρώτο πλάνο σου προκαλούν ότι και το ‘’αντι-κούκου’’ όταν ήσουν φαντάρος.
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την πρώτη καραντίνα, λοκντάουν ,μάντρωμα, στρίμωγμα και παραπανήσιο φαγητό. Σαν μοσχάρι έγινες σου λέει η γυναίκα σου, βλέποντας να προεξέχει κάτι πολύ διαφορετικό απ’ αυτό που θα επιθυμούσε. Ρε γυναίκα από δω και πέρα θα τρώω μόνο σαλάτα της λες…Και μετά ξύπνησες σου απαντάει!
Άστα μάγκα σ’ έμαθε…Κάνε το κορόιδο…Σου λέω!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα παιδιά μ’ αυτή την τηλε…Εκπαίδευση έμαθαν να κάνουν και διαδικτυακό σκονάκι και να ρίχνουν τα μπινελίκια τους μέσω του καναλιού συνομιλίας . Κύριε θα μας αφήσετε το τσατ ανοιχτό; Κι από εκεί αρχίζουν οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις μέσω της πλατφόρμας μάθησης.
Τα παιδιά έχουν γίνει αγρίμια μαζεύουν… Θέλουν τάξη, θέλουν αυλή, θέλουν μπασκέτες, θέλουν τον κολλητό και την κολλητή τους! Δεν αντέχουν άλλο αυτή την αποξένωση. Ότι αποξένωση δεν τηρήθηκε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις ουρές των τραπεζών κι αλλού, τηρήθηκε εκεί που δεν θα έπρεπε να τηρηθεί. Μια χαρά τα παιδιά προσαρμόστηκαν με τη μάσκα και το αντισηπτικό και τις αποστάσεις. Ίσως και να τήρησαν περισσότερο και καλύτερα απ’ όλους τα μέτρα. Έλεγες στον ηλικιωμένο μείνε σπίτι κι είναι σαν να του έλεγες μην βάλεις οπίσθια σε καρέκλα. Όλοι οι ηλικιωμένοι ήταν έξω σε κάθε καραντίνα. Ελπίζουμε μετά το Πάσχα να ανοίξουν αυτά τα άτιμα τα σχολεία για να μην καταντήσουν τα παιδιά μας ρόμποκοπ. Απ’ το στόμα μας και στου υπουργείου παιδείας το αυτί!
Ήδη τα πρώτα παρατράγουδα άρχισαν. Φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, κακοποιήσεις γυναικών και παιδιών, αυξημένη χρήση ουσιών κι αλκοόλ, κατάχρηση ηλεκτρονικού τζόγου και τόσο φαγητό που οι κοιλιές έχουν φτάσει να μπαίνουν πρώτες στην πόρτα κι εσύ ν’ ακολουθείς πίσω. Και τα παρατράγουδα αυτά αν δεν αντιμετωπιστούν θα τραγουδήσουν καλά στο μέλλον πάνω στις κοινωνίες.
Όσο για τα εργασιακά δικαιώματα; Εργασιακά δικαιώματα δίχως εργασία υφίστανται; Ο πλούσιος θα γίνεται πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος. Οι λίγοι θα πατούν το λαιμό των πολλών. Τι οκτάωρο, δεκάωρο, δωδεκάωρο…Όταν η μαύρη εργασία οργιάζει, όταν οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες. Όταν το κράτος αντί να δημιουργεί θέσεις εργασίας με την υπερβολική φορολογία κλείνει κι αυτές που υπάρχουν. Τι θέσεις να ανοίξουν όταν ένα προϊόν φτάνει στον καταναλωτή διπλάσιο ή τριπλάσιο της αξίας του; Το αγοράζει κι από την Κίνα κι αφήνει την αγορά της χώρας του στα κρύα του λουτρού με άδεια ταμεία και κατεβασμένα ρολά. Εδώ ο κόσμος δεν έχει να ξυστεί και τα πολιτικά κόμματα ραπανάκια για την όρεξη. Μίλα στον άνεργο που έχει να δουλέψει μεγάλο χρονικό διάστημα για τους πυρήνες των εργασιακών δικαιωμάτων…Στην καλύτερη θα σηκωθεί και θα φύγει, στη χειρότερη θα σε αρχίσει να σου μιλά φαρσί τα γαλλικά έτσι όπως τα νιώθει.
Άιντε και καλή ξεκούραση…Χαλαρώστε ακούστε μουσική…Ξεχαστείτε!
Γιώργος Μουταφίδης