Καλή σαρακοστή στο κελί.

Καλή σαρακοστή με λαγάνα και κρασί! Κι ο κόσμος ξύπνησε την Δευτέρα την καθαρή διαφορετικός. Ο χαρταετός κι αυτός αυστηρά στα όρια του δήμου θα πετάξει. Πως είναι δυνατόν κάτι να πετάει ψηλά κι εσύ να το περιορίζεις; Κι όμως αυτό θα κάνεις! Θα φορέσεις την μάσκα θα βάλεις στην τσάντα το απολυμαντικό και θα κοιτάξεις το παιδί σου στα μάτια με κρυμμένο το χαμόγελο…
Κατάντια!
…Σ’ έκαναν καταναλωτή, δουλευταρά, μηχανή του σεξ…Τηλεθεατή του μεγάλου αδερφού και του σούπερ μοντέλου. Μα είναι δυνατόν να σε ήθελαν ποτέ ελεύθερο κι ανεξάρτητο; Πως θα ψήφιζες ως κοινό; Πως θα έκανες κλικ στις διαφημίσεις των κοινωνικών δικτύων; Πως θα μετρούσε η στατιστική των καναλιών τη τηλεθέαση και την ακροαματικότητα; Πως θα γινόσουν γρανάζι του συστήματος των λίγων και των ισχυρών αν ήσουν ελεύθερος; Αφού η γαμημένη η πίτα της αγοράς έχει συγκεκριμένους κανόνες και δίχως εσένα φυλακισμένο δεν θα μπορούσε να πουληθεί μήτε βίλα μήτε νησί μήτε Φεράρι…Ε όχι και να μην γίνει ο πλούσιος πλουσιότερος για σένα και για μένα…Ντροπής πράγματα!
Όσοι καπηλεύτηκαν τον πλανήτη και του άλλαξαν το κλίμα με τις παράνομες παρεμβάσεις και επεμβάσεις τους με σκοπό το κέρδος…Σήμερα βρήκαν την ευκαιρία με τον ιό την διασπορά του να σε φυλακίσουν προκειμένου να συνεχίζουν να πλουτίζουν έτσι για να κινηθεί η αγορά…Τους που σε θέλει τα πάντα εκτός από ελεύθερο.
Γιώργος Μουταφίδης