Τι έχει συμβεί;

Ξημέρωσε η μέρα και φρέσκες ιδέες με καθαρό κεφάλι. Ποτέ δεν πρέπει να κρίνεις πράγματα και καταστάσεις όταν είσαι εξοργισμένος και θλιμμένος. Καθάριο τσερβέλο, πεντακάθαρη άποψη…
Τι έχει συμβεί λοιπόν αυτές τις ημέρες κατά την άποψη σας; Μη μου πείτε συζήτησα πολλούς από σας χθες.
…Ψάχνατε οι περισσότεροι προσωπικούς ανιχνευτές του ιού. Τα λεγόμενα σελφ τεστ που μπήκαν στη ζωή μας από το φαρμακείο της γειτονιάς. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έτρεξαν και τα προμηθεύτηκαν’’ τσαμπε’’ και ξαφνικά ζήλεψαν όλοι κι άρχισαν να τηλεφωνούν. Έχετε self test να αγοράσουμε; Μέχρι κι ο πρόεδρος της κυβέρνησης μπήκε με την κόρη του σε φαρμακείο…Είχαν οι φαρμακοτρίφτες (κι η αφεντομουτσουνάρα μου μαζί) την τιμητική τους. Γεια σου ρε γιε της κορώνας που ξαφνικά ανέδειξες την υγεία πάνω απ’ την οικονομία! Έπρεπε να πεθάνει τόσος κόσμος για να αναδειχθεί κι αυτή! Αλλά θέλει νεκρούς χιλιάδες και τους ζωντανούς να δίνουν το αίμα τους η κάθε μεταρρύθμιση με αμιγώς κοινωνικό πρόσημο.
Τι άλλο έχει συμβεί; Γέμισαν με φοβία την κοινότητα για το εμβόλιο της Αstra. Ναι τον γέμισαν και σε βαθμό που πολλοί πολίτες ακύρωσαν τον προγραμματισμένο εμβολιασμό τους. Γιατί το έκαναν; Αν μπορούσε να εξηγήσει η λογική τον κάθε ηλίθιο αποπροσανατολισμό η ανθρωπότητα δεν θα πήγαινε με τα οπίσθια τουρλωμένα προς τα πίσω. Κι όμως σε καιρό που υπάρχει τρίτο κύμα δυνατό κι ατσαλένιο ορισμένοι συστηματικά παίζουν με την ανθρώπινη ζωή λες και κουλαντρίζουν το μπεγλέρι με τις πολύχρωμες χάντρες. Ένας φίλος το έθεσε σωστά λέγοντας τους έδιναν τσάμπα ένα γάιδαρο κι αυτοί τον έψαχναν στα δόντια.
Τέλος μια εκτέλεση μαφιόζικη έστειλε στο τάφο έναν εργαζόμενο πολίτη. Τι σημασία έχει αν ήταν δημοσιογράφος, φαρμακοποιός, μπετατζής ή οτιδήποτε. Ήταν εργαζόμενος που αγαπούσε αυτό που έκανε. Και κυρίως σεβόταν τον κανόνα του επαγγέλματος του. Δημοσιογραφία είναι έρευνα. Ο δημοσιογράφος μπαίνει στα σκατά για να τα βγάλει απ’ τον υπόνομο μέσα και να αναδείξει γιατί βρωμούν. Σκληρή γλώσσα όμως πολύ λιγότερο σκληρή απ’ το να ρίξεις στο τέλος αφού έχεις κάνει σουρωτήρι με το περίστροφο σου ένα κορμί τη χαριστική βολή στο δόξα πατρί.
Ο απόηχος αυτής της πράξης φανερώνει ότι η δημοκρατία ποτέ δεν πρέπει να εφησυχάζει και να επαναπαύεται. Οι θεσμοί πρέπει να δουλεύουν σωστά για να της δίνουν ώθηση να παραμένει στο ύψος της. Ελπίζουμε όλοι να συλληφθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους όχι παραδειγματικά όπως αυτοί τιμώρησαν τον άνθρωπο, αλλά σύμφωνα με το δίκαιο και τη δικαιοσύνη όπως αρμόζει σ’ ένα κράτος δικαίου.
Καλή Κυριακή!
Γιώργος Μουταφίδης