Κι ο θεός βοηθός.

Το επτακόσια είναι μεγαλύτερο από το τρείς χιλιάδες ; Ναι! γιατί κι ο παππάς απ’ την Κεφαλονιά τα δώδεκα ευαγγέλια τα έβγαζε δεκατρία!
…Ακριβώς όταν πουλάς την τρέλα της δίνεις και καταλαβαίνει! Στο ψιλικατζίδικο υπάρχει διασπορά στο λεωφορείο όχι, στο μετρό όχι, στην ουρά της τράπεζας όχι. Πλέον όμως αυτό είναι ξεπερασμένο και να το λέμε διότι τώρα υπάρχουν κι οι μεταλλάξεις.
…Μόλις κυκλοφόρησε κι η Ελληνική από δαύτες που απ’ ότι λένε οι ειδικοί θαείναι σούπερ ντούπερ. Θα πίνει τσίπουρο θα χορεύει συρτάκι και θα μεταδίδεται με το ντάρι ντάρι ντάρι στο γιαλό πετούν οι γλάροι.
Παρόλα αυτά, αυτό το καλοκαίρι που θα θελήσουμε να γλεντήσουμε και να ονειρευτούμε θα γίνουν τα πανηγύρια, θα παίξουν τα κλαρίνα και τα βιολιά και το τρύπα το σανδάλι έχει θα οδηγήσει τις ομορφιές τις πατρίδας μας στις πίστες και πάνω στα τραπέζια να κουνούν την κορμάρες τους ρυθμικά συμβάλλοντας μ’ αυτό τον τρόπο και στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας που το περασμένο χρόνο ήταν περιορισμένη και γεμάτη από παραπετάσματα γύρω απ’ τις ξαπλώστρες.
Ελάτε να μας γεμίσετε και να σας γεμίσουμε…Αξέχαστες αναμνήσεις ή κάτι παρόμοιο θα εξαγγελθεί και πάλι με θέα θάλασσα όπως πέρυσι.
Ας σοβαρευτούμε όμως…Μακάρι να είχαν πέσει τα κρούσματα…Μακάρι να είχε δημιουργηθεί αυτή η ανοσία της αγέλης…Μακάρι να είχαμε στην τελική ένα εθνικό σύστημα υγείας με τόσες πολλές κλίνες και επάρκεια σε γιατρούς και νοσηλευτές που θα επέτρεπε να απλώσουμε το πόδι μας λίγο περισσότερο…Τώρα όμως πως; Αν ξεφύγουν τα κρούσματα τι θα συμβεί; Πόσοι και πόσο θα διακινδυνεύσουν; Σαφώς αυτό το άτακτο άνοιξε κλείσε των επιχειρήσεων έδωσε σε εργοδότες και εργαζόμενους και στην εθνική οικονομία γερές σφαλιάρες. Επιχειρηματίες έχουν εξαθλιωθεί κι εργαζόμενοι έχουν μείνει ή θα μείνουν στο δρόμο.
…Δεν έχουν άλλη επιλογή και παρότι οι μολύνσεις αυξάνονται ο εμβολιασμός προχωρά όχι όμως με τόσο γοργά βήματα κάνουν κινήσεις να ανοίξουν την αγορά που σε τέτοιο βαθμό δεν θα έπρεπε να είχε κλείσει . Δεν είναι ούτε τα δώδεκα ευαγγέλια δεκατρία ούτε το τρεις χιλιάδες μικρότερο από το επτακόσια. Είναι μια παράλογα λογική κίνηση που θα της δίναμε τον τίτλο…Ας τους ανοιχτούς μήπως ρεφάρουν κι ο θεός βοηθός.
Γιώργος Μουταφίδης